Алтернативният портал
Търси в Разширено
Начало >> Предишна страница >> Статия
  Линкове
Авто-мото
Бизнес
Здраве
Имоти
Интернет
Клюки и Жълтини
Компютри
Култура и Изкуство
Медии и Новини
Мистика и Религия
Музика
Наука и Образование
Общество
Развлечение
Спорт
Туризъм
Услуги
  Статии
Бизнес
Други
Забавление
Здраве
Интервюта
Клюки
Култура
Политика
Помощ
Спорт
Технологии
  Видео
Анимации
Други
Еротични
Музика
Политика
Помощ
Смешни
Телевизия
  Новини
България
Други
Икономика
По света
Развлечения
Спорт
Технологии
RSS Feeds - Линкове
Нови Линкове
Избор на редактор
Популярни линкове
RSS Feeds - Статии
Нови статии
Избор на редактор
Популярни статии
RSS Feeds - Видео
Ново видео
Избор на рдактор
Популярно видео
RSS Feeds - Новини
Топ новини
Избор на редактор
Популярни новини
  Select Style
 

Ах, този глупав бизнес!
Класиране на гафовете в световния бизнес.
Ние от alt.bg обичаме класациите. Затова ви предлагаме поредното интересно кладиране за отиващата си 2009-та. Всяка година CNN прави класация на най-глупавите моменти в световния бизнес. Ето ги и тях:

1. Chrsyler закри 25% от дилърствата си в страната и то по брутален начин. Компанията уведоми по пощата съответните представителства, като писмата бяха разпратени в същия ден, в който новината бе обявена официално. Това означава, че голяма част от служителите са разбрали за съдбата си от пресата, а не от компанията.

2. GM не успя да продаде достатъчно коли, за да се спаси от фалит, но безполезните й акции продължиха да се търгуват и след това. Старата версия на компанията, която сега се нарича Motors Liquidation, бе натоварена с дълговете на GM, с ненужните заводи и дилърства, както и със старите акции, които се търгуват под символа MTLQQ и струват около 60 цента.

3. Американецът Антъни Арматис може да влезе в затвора за шест години, заради глупостта си, но изглежда, че той не е най-глупавият в историята. През 2002 г. той приема работа в компанията Avaya, но после напуска. Оказва се обаче, че информацията му е изпратена в счетоводния отдел на фирмата и те започват да му изплащат шестцифрена заплата, въпреки че той не работи там. Това продължило цели 5 години. Арматис бил разкрит, когато се опитал предсрочно да изтегли пари от пенсионната си застраховка. Той се признал за виновен и сега трябва да върне 470 995 долара, а през януари ще стане ясно дали ще влезе и в затвора.

4. През май 2009-та Барак Обама подписа реформа за кредитните карти, която бе отпразнувана като победа на потребителите над практиките за увеличаване на лихвите. Имаше обаче един съществен проблем - законодателите дадоха срок за въвеждане на програмата - февруари 2010. Междувременно, картоиздателите повишиха лихвите, въведоха нови такси и намалиха кредитните лимити. От декември 2008 до юли 2009 средната лихва по кредитни карти се е повишила с 13% до 23%, като поне за сега, потребителите само са пострадали от реформата.

5. Новият изп. директор на AIG Робърт Бенмош е известен с хапливия си език, но в AIG той мина всички граници. Още на първата си среща със служители на компанията той нарече членовете на Конгреса „банди луди хора" и заяви, че ако го извикат да дава показания, ще им каже да си „го заврат там където слънчевата светлина не достига". Също така, той заяви, че разследващият компанията Андрю Куомо не заслужава да бъде в правителството. Освен обиди, той предяви и претенции, настоявайки за личен самолет. По-късно пък Бенмош заплашваше, че ще напусне работа, заради ограниченията, които правителството наложи на възнагражденията за мениджмънта на компании. Обикновено е трудно да направиш така, че хората да застанат на страната на политиците и конгресмените, но Бенмош успя.

6. Стадионът Silverdome е била домакин на Super Bowl, на концерти на Майкъл Джексън, на посещение на Папата и т.н. Silverdome има 80 000 седящи места и е построен през 1975 г. за 55.7 милиона долара. Когатo отборът Detroit Lions се премести на стадион Ford Field през 2002 обаче, Silverdome остана почти неизползван и издръжката му стана нерентабилна. През ноември канадска компания го закупи в търг за смешната цена от 583 000 долара, което е около 1% от цената на построяването му!

7. Американецът Марлън Мур попълнил фалшиви данъчни декларации от различни имена. Под три различни имена той настоявал държавата да му върне данъци в размер на съответно 5.959 трилиона долара, 2.975 трилиона долара и 6 трилиона долара. От свое собствено име Мур попълнил декларация, настоявайки за скромните 10 милиона долара. Един от многото проблеми в случая е, че американското правителство е събрало данъци в размер на общо 2 трилиона долара през 2008, а Мур бе осъден на 2 години затвор.
Тагове:   Бизнес    гафове    бизнес    класация    пари
 Изпрати на приятел  Отпечати тази статия
Най-търсени
секс училище, работа листовки Еротични Justin Онлайн основно, вестник, The вестник КАТ Запознанства bieber гимназия, ямбол на за запознанства онлайн списание, Music еротика услуги изпитни
  Линкове с топ рейтинг
Намери Хотел
Trivago - Мнения за хотели и сравнение на цените им
Почивка.bg
rezerviraihotel.com
Pochivki.bg - Почивки, екскурзии, хотели, самолетни билети
  Популярни Линкове
Купувам-Продавам.info
Недвижими имоти, апартаменти, къщи, вили, парцели, земеделска земя, офиси, студио, магазини, наем, море, кредити, продава, дава, Варна
BGRabotodatel.com
Техника.БГ
Ауто рестарт
  Популярни Статии
easyHotel Sofia ** – LOW COST – първи евтин британски НИСКОТАРИФЕН хотел – вече и в България.
Смешен турски!
Кварцов пясък - видове приложения
Забранено под 18!
Гола мода гони звездите
  Статии с топ рейтинг
easyHotel Sofia ** – LOW COST – първи евтин британски НИСКОТАРИФЕН хотел – вече и в България.
Да не правиш нищо - пак е нещо!
Джеки Чан рекламира антивирусна
Автомат за злато заработи в Германия
Сватба във въздуха
  Популярно видео
Die Fantastischen Vier - Rekord - Disco.mp4
DJ DILO - KOLEDEN MIX
BEZOBRAZLUK KAKAV NISAM VIDEO Šešelj !!!!
Veena - Classical Instrumental - Maha Ganapathe - E. Gayathri
Лазерна риба
  Видео с топ рейтинг
Намерено тяло на русалка
Риба-робот
Лазерна риба
Екстремно луд гратисчия
Майкъл Джексън
  Популярни новини
Купи ми тоалет, пък ме хвърли на смет!
Сърце - диня се появи в Япония
„Размразяват” 115 млн. евро ИСПА
И цената на Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+ в Норвегия ще е по-висока
Започват продажбите в България на серията Sony Xperia XA2
  Новини с топ рейтинг
Купи ми тоалет, пък ме хвърли на смет!
Сърце - диня се появи в Япония
„Размразяват” 115 млн. евро ИСПА
ГЕРБ с три мотива за оставката на Жаблянов. Той: Слабоумие
Стягат съвместен бизнес форум с Япония