Алтернативният портал
Търси в Разширено
Начало >> Предишна страница >> Статия
  Линкове
Авто-мото
Бизнес
Здраве
Имоти
Интернет
Клюки и Жълтини
Компютри
Култура и Изкуство
Медии и Новини
Мистика и Религия
Музика
Наука и Образование
Общество
Развлечение
Спорт
Туризъм
Услуги
  Статии
Бизнес
Други
Забавление
Здраве
Интервюта
Клюки
Култура
Политика
Помощ
Спорт
Технологии
  Видео
Анимации
Други
Еротични
Музика
Политика
Помощ
Смешни
Телевизия
  Новини
България
Други
Икономика
По света
Развлечения
Спорт
Технологии
RSS Feeds - Линкове
Нови Линкове
Избор на редактор
Популярни линкове
RSS Feeds - Статии
Нови статии
Избор на редактор
Популярни статии
RSS Feeds - Видео
Ново видео
Избор на рдактор
Популярно видео
RSS Feeds - Новини
Топ новини
Избор на редактор
Популярни новини
  Select Style
 

Какво трябва да знаем за басейна
Полезни съвети, ако сте решили да си правите собствен басейн.
Мечтали ли сте за голяма къща с басейн, ако може – с палми около него? А ако сте виждали жилищата на състезателите от „Формула 1” в Монако, сигурно няма да имате нищо против да живете в един такъв жилищен блок с басейн на покрива. Прекрасно е да се излегнеш под лъчите на яркото слънце, да поплуваш, когато решиш да се разхладиш, без деца да скачат на главата ти, както се случва на обществените плажове. Дали е скъпо да притежаваш собствен басейн? Може би не толкова, ако можеш да си позволиш да изградиш къща. Когато става въпрос за пари, много важно е и да знаете колко ще ви струва поддръжката. Повечето компании, предлагащи басейни, не се ангажират с конкретна цена, като заявяват – всичко е индивидуално. Цената се определя след проектиране, избор на материали, проучване.

Сглобяеми басейни

Те са по-евтини, но основното им предимство е не цената, а възможността да бъдат сглобявани от купувача. Трябва да съдържат подробни инструкции и технически характеристики на български език. Първото, което трябва да направите, е да подготвите терена, в който ще вграждате басейна, като го изравните с мотика и лопата. За изграждането ще са ви необходими дървени колчета, плоска дъска и канап. Монтажът на басейна трябва да стане в слънчев и безветрен ден, за да не пречи вятърът на правилното разполагане на фолиото. При избора на точното място за монтаж е важно теренът да е максимално равен, да е с подходящите размери и да е в близост до водоизточника, който ще използвате за снабдяването на басейна с вода. Обърнете внимание дали има добро водоотичане, или накъде се задържа вода. Не монтирайте басейна върху твърди повърхности като асфалт, чакъл, външни настилки или върху подземни съоръжения – канализация, септични ями и др. Задължително проверете внимателно терена за наличие на нарастващи корени на плевелни или други големи растения, които биха могли да увредят фолиото след време. Ако откриете множество такива, е добре след отстраняването им да третирате мястото с препарат против плевели. Ако възнамерявате да монтирате допълнителни аксесоари, помпи, филтри или други ел. уреди в близост до терена, трябва да имате енергоизточник на разстояние не по малко от 3,5 м от разположението на басейна.


Басейнът може да бъде с всякаква форма според предпочитанията ви: квадратен, кръгъл, сърцевиден, като роял, китара и т.н. Изборът зависи от вкуса ви, но имайте предвид някои особености. Кръглите басейни са по-лесни и бързи за монтаж от останалите. Когато избирате басейн, помислете и за филтрацията му. Съобразете размера на басейна с дворната площ, с която разполагате. Обърнете предварително внимание на капацитета на басейна и го сравнете с водоизточника, с който разполагате.

За какво още трябва да помислите?

Запознайте се добре с техническите характеристики на облицовката, филтърната система, стълбището, конструкцията, дъното.

Облицовката може да бъде тюркоаз. Така тя прави вашия басейн кътче от бреговете на Южните морета. Перфектната имитация на керамичните мозаечни плочки създава илюзия за по-голяма дълбочина. Пясъкът създава усещането за фин пясъчен плаж.
Мраморът придава сапфиреносин оттенък на водата в басейна.

Стълбището може да е обикновено, но с възможност за допълнителен монтаж на накрайник с ротационен ефект за масаж. Мултифункционалното стълбище включва още помпа, филтърна система и система за хидромасаж, както и накрайник за въздух под налягане за плуване на място.

В зависимост от предназначението на вашия басейн (дали ще спортувате в него, или ще го използвате по-рядко със семейството си), той може да има различно дъно. Направете своя избор между равно или вдлъбнато дъно с по-голяма дълбочина или плитък басейн за вашите деца. Равното дъно е подходящо за басейни, използвани предимно от деца. Вдлъбнатото е за цялото семейство. То предлага задоволителна дълбочина с полегат наклон по периферията. Комбинирано дъно отговаря на всякакви изисквания. Комбинацията от вдлъбната и дълбока част с равно дъно дава възможност и за скачане от периферията. Дълбоко дъно е идеалният избор за любителите на скокове от трамплин.
Тагове:   Други    басейн    съвети    строителство
 Изпрати на приятел  Отпечати тази статия
Най-търсени
bieber листовки запознанства ямбол еротика услуги вестник, за онлайн изпитни секс The основно, гимназия, КАТ Justin на Онлайн работа Music списание, вестник Запознанства Еротични училище,
  Линкове с топ рейтинг
Намери Хотел
Trivago - Мнения за хотели и сравнение на цените им
Почивка.bg
rezerviraihotel.com
Pochivki.bg - Почивки, екскурзии, хотели, самолетни билети
  Популярни Линкове
Купувам-Продавам.info
Изпитни листовки КАТ. Актуална информация за шофьори
Кнауф-Екстрийм
Недвижими имоти, апартаменти, къщи, вили, парцели, земеделска земя, офиси, студио, магазини, наем, море, кредити, продава, дава, Варна
Радио Варна
  Популярни Статии
easyHotel Sofia ** – LOW COST – първи евтин британски НИСКОТАРИФЕН хотел – вече и в България.
Смешен турски!
Кварцов пясък - видове приложения
Сватба във въздуха
Лияна вече не е с Благой Георгиев
  Статии с топ рейтинг
easyHotel Sofia ** – LOW COST – първи евтин британски НИСКОТАРИФЕН хотел – вече и в България.
Да не правиш нищо - пак е нещо!
Джеки Чан рекламира антивирусна
Автомат за злато заработи в Германия
Сватба във въздуха
  Популярно видео
Hot movie 18+ france sex FILM Superhit Erotic 18+ Adult Hot Love Movies
Риба-робот
Лазерна риба
Намерено тяло на русалка
Екстремно луд гратисчия
  Видео с топ рейтинг
Намерено тяло на русалка
Риба-робот
Hot movie 18+ france sex FILM Superhit Erotic 18+ Adult Hot Love Movies
Лазерна риба
Екстремно луд гратисчия
  Популярни новини
Сърце - диня се появи в Япония
„Размразяват” 115 млн. евро ИСПА
Купи ми тоалет, пък ме хвърли на смет!
Издирваният от Интерпол Антон Станоев-Бирмата се предаде
Nokia 3.1 Plus изкушава с голям дисплей и атрактивна цена
  Новини с топ рейтинг
Купи ми тоалет, пък ме хвърли на смет!
Сърце - диня се появи в Япония
„Размразяват” 115 млн. евро ИСПА
Издирваният от Интерпол Антон Станоев-Бирмата се предаде
Уайлдър се извини на нокаутирания талисман