Дамски панталони: стил, материи и правилен избор

Дамски панталони

Панталоните за жени могат да бъдат женствени, секси, бизнес, празнични или романтични. Въпреки факта, че първоначално са били заимствани от мъжкия гардероб. Днес тя е неразделна част от женския гардероб. След това ще научите всичко за дамските панталони.

Панталоните могат да подчертаят както независимостта и силния характер на жената, така и нейната крехкост, нежност и романтика. Добре подбраният модел панталон е в състояние да подчертае предимствата и да скрие недостатъците на фигурата. Панталоните могат да бъдат евтини или много скъпи на стойност. Може да подчертае статус или стил. Дамските панталони са обичани от жените, както в ежедневието, така и от моделите и звездите на червения килим. Дамските панталони са цяла високотехнологична област, насочена към това всяка жена да се чувства стилна, женствена и комфортна.

Класификация на дамски панталони по стил

Можете да класифицирате дамските панталони според различни параметри:

Първо по предназначение, за офис, ежедневно носене и спорт,

Второ, според стиловете, които ще бъдат разгледани подробно по-късно, има общо 26 различни стила,

Трето, според материала, повече от 10 възможни опции,

Четвърто, чрез независимост, тоест като независим елемент от изображението или елемент от панталон.

Дамските класически панталони са панталони с права кройка. Може да е с ясно изразени стрелки. По правило това е офис опция. Но те могат да бъдат и без стрели. Тези панталони обикновено имат средна дължина и средна дължина на тока. Може да има изключения, когато панталоните имат ниска или висока талия и дължина, която се различава от нормата. В същото време класическите панталони могат да бъдат елемент от деловия панталон. Но те могат да бъдат и елемент от ежедневната визия.

Класическите панталони са едни от най-популярните модели, тъй като съществуват извън времето, модата и сезона. Те могат да подчертаят строг офис стил или свободен уличен вид. Тези панталони, като правило, са подходящи за всяка жена поради техния стил и прилягане. И благодарение на стрелките, те могат да удължат фигурата и да я направят визуално по-тънка.

Дамски спортни панталони

Поразителен контраст с класическия вариант на дамски панталон са спортните панталони. Което днес може да се използва не само за спорт, но и по време на активен начин на живот. Въведете както ежедневна, така и романтична визия.

Спортните панталони са широки панталони с или без маншети, връзки. Може да има дълбоки джобове или изобщо да няма. Прилягането обикновено е средно, с ластик или колан на талията с катарама или шнур.

Скини

Skinny – откровено прилягащ силует по цялата дължина на панталоните, съответно, подчертаващ всички форми. Затова, разбира се, те са подходящи за всички, но се препоръчват за стройни дами без излишни украшения. Може да има средна, ниска или висока талия. Класически или къса дължина. Те могат да бъдат част от ежедневен костюм или самостоятелен елемент от casual визия.

Вталени панталони

Приталени панталони, плътно прилепнали в талията и ханша и леко свободни, направо от коленете надолу. В същото време не пасват на краката като кльощавите. Това е основната им разлика. Дължината, подстригването и прилягането могат да варират.

Чинос

Чинос са друг вид панталони, които имат подкопки отпред в талията. Но за разлика от предишната версия, те не се стесняват плътно по крака, а образуват прави панталони. Имат врязани джобове отстрани и обикновено са изработени от памучен, ленен плат, без разтегливост. Този модел може да стане част както от бизнес, така и от ежедневен лък.

Клоширани панталони

Клош панталон, добре познат модел, при който крачолите от ханша или коляното се разширяват надолу. В този случай кацането и довършителните работи могат да бъдат всякакви. Но дължината най-често е класическа или удължена. Този модел се счита за един от най-женствените и романтични.

Панталони Palazzo

Панталон-палацо с висока талия с плътно прилягане. И след това разширяване надолу с леки, плавни палто. Широките панталони от лека ефирна материя са толкова широки, че приличат на пола, поради което понякога се наричат ​​„пола-панталони“. В класическата версия те изглеждат стилни, леки и женствени. Може да има леко удължена или класическа дължина.

Клин

Клин – изключително дамски панталон, изработен от еластичен материал, плътно прилепващ по цялата дължина, от талията до глезените, без закопчалки. Те могат да бъдат спортни или ежедневни. Спортът, като правило, се шие от дишащ и абсорбиращ влагата материал и може да се нарече чорапогащник. А ежедневните могат да бъдат изработени от коприна, вълна, трикотаж, памук, кадифе, кашмир, изкуствена или естествена кожа с добавка на найлон, еластан, ликра. Зимните опции могат да бъдат върху козина или руно. В зависимост от оцветяването, те могат да се нарекат джегинс, ако моделът повтаря деним. Клинът включва термо бельо и всички видове спортни тесни панталони. Оцветяването на гамаши е ограничено само от вашето въображение, или въображението на производителя. Това са обикновени и деним, и с различни щампи. Клинът може да се комбинира в материали, с вложки от дантела, кожа или кадифе. Клинът не е подходящ за офис вариант, но може да бъде чудесен вариант за разходка и спорт.

Широки панталони

Широки прави панталони от туид, кашмирена вълна или срещуположен шифон, памук, коприна. Този стил е взаимстван от мъжкия гардероб, често има подкопки, не пречи на движението, осигурявайки пълна свобода. В същото време тези панталони изглеждат изящни, стилни и скъпи. Те могат да имат класическа или удължена дължина.

Панталон с висока талия

Панталоните с висока талия са панталони с висока талия, които имат широка талия, която изпълнява допълнителна роля – ролята на корсет. Тези панталони могат да помогнат да скриете несъвършенствата в талията и да я направят визуално по-тънка. В същото време панталоните с висока талия могат да бъдат или тесни панталони, слим, банани, или гаджета, палацо и блумъри. Освен това високата линия на талията ще подчертае бюста и бедрата. Затова бъдете внимателни при избора на такива панталони, ако имате извити ханша.

Панталоните трябва не само да привлекат визуално, но и да пасват перфектно. Не ограничавайте движенията, не стягайте и не врязвайте в кожата. Отговарят ви по дължина, ширина и точно така. В крайна сметка, дори и да пасват идеално, крият недостатъци и ви е удобно в тях, но ви дразни този принт, цвят или копчета. Не бързайте, защото тези малки неща впоследствие ще повлияят колко често искате да ги носите и искате ли?