Контрол на достъп – защита или удобство на първо място?

kontrol na dostapa

Традиционните ключалки и брави не представляват никаква трудност за хората с престъпни намерения. За разлика от тях електронното заключване с чип гарантира и сигурност, и удобство.

Живеем в престъпен свят и от нас зависи дали ще защитим надеждно жилищната си сграда, или ще поемем риска от неоторизирани прониквания. За щастие, съвременните системи за контролиран достъп ни предлагат надеждна защита, като едновременно с това ни улесняват в ежедневието.

През последните 30 години бравите за контрол на достъпа извървяха дълъг път и претърпяха голямо развитие. Благодарение на иновациите днес можете да сте спокойни, докато сте навън далече от жилището си.

Заключването с чип представлява сериозна трудност за престъпниците, тъй като мястото на електронната брава остава загадка за тях. Тя се инсталира на произволно място, така че да защити максимално обитателите на сградата. В случай че тя все пак бъде открита, не може да бъде разбита с обичайните средства за взлом. Каквито и поражения да бъдат нанесени на механизма, вратата няма да се отвори.

Електронното заключване с чип за контрол на достъп Метал 22 ви защитава от вандализъм, дава ви сигурност и максимално удобство. В зависимост от вашите и на останалите обитатели на сградата ви нужди, можете да изберете електронно заключване с чип с различен механизъм – магнит, дропболт или електрически насрещник.

Болшинството входни врати на жилищните сгради са с магнитен заключващ механизъм. Той е устойчив, сигурен и надежден. На практика можете да го използвате дълги години, без да има сериозна амортизация.

С дропболт могат да бъдат подсигурени алуминиеви и PVC врати. Механизмът за контрол на достъп е достатъчно надежден, за да ви защити от кражби. Той също така е изключително издръжлив във времето.

Електрическият насрещник не е толкова сигурен, а с времето се налагат и повече ремонти. Механизмът се износва по-бързо и вратата често остава незатворена, което е голям риск за собствениците й.

Преди да изберете вашия контрол на достъп, трябва да решите дали искате чиповете да бъдат контактни или безконтактни. Има възможност те да бъдат криптирани или некриптирани.

Различните системи за контрол на достъпа могат да бъдат използвани с чипове, които могат да бъдат копирани в повечето ключарски ателиета, или такива, които могат да бъдат предоставени само от администратора на сградата.

Инвестицията в система за контрол на достъпа е напълно достъпна за всички сгради. Съвременните електронни системи за заключване са устойчиви, надеждни и сигурни. Подсигурете ежедневието си и спрете вандалщините във вашата сграда.