Хамалски услуги или помощ от приятели при преместване?

Хамалски услуги

Всяко преместване е стрес, който често ни кара да съжаляваме, че изобщо сме се наели с това. След цялото сортиране и опаковане, изхвърляне на ненужни неща, търсене на транспорт и ангажиране на роднини и приятели, накрая се чувстваме емоционално и физически изцедени. Познато ви е, нали?

Евтини хамалски услуги или помощ от приятели при преместване?

Приятелите са безценни и не случайно често прибягваме до тяхната помощ в редица ситуации. Те обаче, също като нас, има своите ангажименти, отговорности и проблеми. Да, вероятно няма да откажат да ни „ударят” едно рамо по време на поредното преместване, но какво ще им коства това?

Да ценим времето и усилията си, да ценим и тези на другите, означава да знаем кога се нуждаем от професионална помощ. Звучи примамливо да извикаме приятели, вместо професионални хамали, да ни помогнат с преместването срещу малко благодарност и пица, но  това не винаги е добра идея.

Защо да изберете хамалски услуги вместо помощ от приятели:

1.Вие определяте графика на преместване

Ангажирането на приятели при преместване означава да се съобразите с техния график. Понякога е твърде трудно да напаснете своя почивен ден с този на приятелите си. И тъй като те ви правят услуга, ще се наложи да направите компромис, който може и да не е изгоден за вас.

Знаете ли, че все повече домакинства от големите градове, предпочитат да използват помощта на професионалисти, вместо на приятели, при преместване? И това се дължи на факта, че динамичният градски живот изисква добра организация във всички аспекти от живота ни.

Да наемете евтини хамалски услуги в София, например, може да се окаже по-лесно от това да ангажирате роднини и приятели в цялата сага около местенето ви в ново жилище.

  1. Ценните ви вещи са защитени

Да предположим, че в десетките кашони има ценни вещи, които повече от всичко друго искате да запазите невредими. Разбира се, приятелите ви не биха искали умишлено да ви навредят, но все пак те не са професионални хамали. А ако хората ви са малко, а кашоните – повече, не е изключено приятелите ви да се наемат предмети, които са над възможностите им и така да ги повредят.

Професионалистите обаче носят отговорност за вашия багаж и ще внимават за всеки един кашон.

  1. Нямате никакви ангажименти

Когато наемате професионални хамали, от вас се изисква единствено да осигурите достъп в уречения час. Не се налага да търсите транспорт, инструменти, опаковъчни материали. Те ще направят всичко вместо вас и повярвайте – ще ви спестят време, усилия, а и нерви.