Гел лак или ноктопластика?

гел лак и ноктопластика

Гел лакът и ноктопластиката са идеално решение за активната и заета съвременна жена, която трудно намира време за поддръжка в домашни условия.

Гел лак или ноктопластика? Какво да изберем, за да се сдобием с перфектния маникюр?

За да си отговорим на този въпрос, трябва да разгледаме плюсовете и минусите и на двете процедури.

Гел лакът се „изпича“ върху ноктите ви с помощта на UV или LED светлина, така че да се запечата за дълго време. Той е по-траен от обикновения лак, прави ноктите ви по-силни и по-трудно чупливи. Трудно се премахва с обикновен лакочистител в домашни условия и лесно можете да нараните нокътната плочка.

Накратко можем да кажем, че гел лакът е като обикновения лак, но с по-голяма трайност. За разлика от него, ноктопластиката може да трансформира ноктите ви, да ги удължи и да ви даде желаната форма, която иначе не притежавате. Ако сте с къси нокти, можете да ги удължите и да им придадете мечтаната форма.

Цената на ноктопластиката обикновено е по-висока. Самата процедура отнема повече време от гел лака, но пък ви предлага повече възможности. Удължените нокти могат да бъдат лакирани също с гел лак или акрил и да им се направи интересна декорация. Удължителите обикновено са устойчиви и издържат няколко месеца, като на няколко седмици се налага поддръжка.

Всичко това означава, че за ноктопластиката ще се нуждаете от повече време и средства за поддръжка. Поради тези причини повечето жени предпочитат удобството на гел лака, който изсъхва бързо, има страхотен блясък и ноктите запазват добрия си външен вид в продължение на 3-4 седмици.

Дори да сте с чупливи нокти, гел лакът ще ви даде здравина и много по-лесно ще се сдобиете с желаната дължина без ноктопластика.

Разбира се, и при двата случая се налага да пазите ноктите, защото можете да ги нараните, независимо дали са с удължители, или не.

Ако искате да запазите формата и дължината на ноктите си и просто да не губите време в  непрекъснато лакиране, гел лакът е идеален за вас. В случай че мечтаете да промените формата им, да се сдобиете с по-дълъг и нестандартен  маникюр, изберете ноктопластиката.