Как да поддържате дом, който винаги е подреден?

стилажи

Толкова е трудно да се поддържа един дом наистина подреден и чист. Особено, когато децата са си у дома или уикендът настъпва лудницата идва с него. Затова е важно да сте добре организирани и да имате напълно ясна програма, която да ви заведе до желаната цел. Как да създадете такава и още полезни съвети ще получите в днешната статия.

Вземете решения според вашето семейство

Много е важно винаги да вземате решения на база вашето собствено семейство и никое друго. Колко и да ви се струват еднакви, ежедневието на вашите приятели с това на семейството ви, всъщност въобще не е така.

На първо място се опитайте да си създадете програма, която да бъде ефективна за един ваш ден. Отговорете си на няколко въпроса, като каква работа вършите през целия ден, дали сте работеща майка и кое е най-неподреденото и лесно замърсяващо се място.

По този начин ще успеете да създадете план за действие. Започнете от началото на седмицата и се опитайте да отделяте по 30 минути всяка вечер, за да приведете дома си в познатия му вид. Не се притеснявайте, ако нямате сили или не ви се занимава, защото има и такива дни. Тогава се отдайте на почивка и прекарайте време с приятели или с децата.

Ако все пак успеете да отделяте по 30 минути всяка вечер, то се заемете с чиниите, подреждане на играчки и минаване с прахосмукачка.

Разбира се, няма как всеки ден да правите едно и също нещо, а и не всичко може да се направи за толкова минути. Затова сами създайте седмичната си 30 минутна програма и включете всичко важно.

За да не пропуснете някое важно звено в дома ви запишете всичко, което трябва да се почиства, седмично, месечно, годишно и периодично. Всичко това отделете в тетрадка или в приложение и следете дали сте изпълнили задачите си.

Обърнете внимание на склада си и скритите шкафове

Скритите шкафове са всички, които се намират под леглата ви, под стълбището, ако живеете в къща и на места, на които обикновено поставяте неща, които не знаете къде да сложите.

Складът пък от своя страна е мястото, което винаги се пълни с всичко излишно. Това може да е гаражът ви, отделно място в близост до кухнята, мокро помещение или просто шкаф.

Отделете време и прегледайте всички вещи, които притежавате и им намерете подходящо място. За склада си може да намерите подходящи стелажи, за да подредите вещите си прецизно. Нови модели и страхотни решения ще намерите тук: https://stelajitebg.com/.

Също така се заемете с намиране на кашони и различен тип контейнери, които ще ви помогнат да съхранявате всички дребни вещи в едно общо пространство.

Подредете всичко и се насладете на едно по-добро място, много по-чисто и със сигурност по-подредено. Периодично преминавайте през всички шкафове и се опитвайте да ги поддържате максимално изчистени и подредени. Така ще намирате всичко, от което имате нужда и няма да купувате излишно количество стоки.

Чистият и подреден дом ще ви подейства много успокояващо. Не се колебайте да разпределите от задълженията си на другите членове от семейството, за да намирате време и за почивка. Стриктната организация и добрият план, който ще следвате ще ви помогне да сте по-организирани и да имате повече време за себе си. Кое е първото място, което има нужда от подреждане?