Механичен или смарт часовник?

умен или механичен часовник

При такава конкуренция от „интелигентни“ часовници могат ли механичните им далечни „братовчеди“ да оцелеят? Свърши ли времето на механичния часовник и ще го прибавим ли към колекцията си от антики в следващото десетилетие?

Обикновен (механичен) или смарт часовник?

С какво смарт часовникът превъзхожда обикновения часовник?

Просто казано, той е един малък, персонален компютър, който ви предлага голямо разнообразие от функции. Можете да използвате различни приложения, да възпроизвеждате всякакви цифрови носители. Много от смарт часовниците имат сензорни екрани с достъп до екстри като калкулатор, термометър, хронометър и компас.

Както при смартфона ви, имате достъп до съобщения, имейли и GPS навигация с едно докосване. И, разбира се, да не забравяме виртуалния асистент, който винаги е на разположение, за да ви предостави прогноза за времето, последните спортни новини и още куп други екстри.

Повече от ясно е, че смарт часовниците са тук, за да останат и те не спират да печелят позиции на пазара. Много от луксозните марки вече представиха своите смарт версии.

Предвид всичко това не можем да не се запитаме как обикновеният механичен часовник ще бъде достоен конкурент на това интелигентно устройство?

Първо, смарт часовникът съвсем не е без недостатъци. Той трябва да се зарежда, като батериите на различните модели имат и различна продължителност. Освен това, когато го свалите от китката си, прекъсвате всички данни като активност, сърдечен ритъм или анализ на съня.

За разлика от смарт часовника, механичният няма нужда от зареждане, дава ви повече уединение, спокойствие и буквално можете да го носите цял живот. Когато купувате скъп механичен часовник, купувате частица от историята на определената марка и това ви носи усещането, че сте част от нея. Да не забравяме, че луксозният механичен часовник е инвестиция, за която няма да съжалявате и можете спокойно да я завещаете на децата си.

За разлика от механичните часовници, смарт моделите имат продължителност на живот колкото един смартфон. Така че ще се наложи да инвестирате в по-нов модел след няколко години.

В заключение ще кажем, че няма причина традиционните механични часовници и интелигентните смарт модели да не съществуват едновременно. Защо да не можете да имате и двете?