Микроблейдинг или микропигментация?

микроблейдинг

Микроблейдингът ви осигурява максимално естествена визия, а микропигментацията е чудесен начин да подмладите лицето си и да постигнете лифтинг ефект.

Микроблейдинг или микропигментация?

Ако сте взели решение да коригирате веждите си, вероятно ще се чудите коя от тези две процедури да изберете? Специалистът, на който ще се доверите, със сигурност ще ви даде насоки в избора, но винаги е добре да имате повече информация предварително.

Нека видим първо каква е разликата между микроблейдинг и микропигментация.

Микроблейдингът е професионален метод, чрез който се коригира формата на веждите или се реконструират несъществуващи вежди с максимално естествена визия. Технологията е разработена в началото на 21-ви век в Азия, но продължава да се усъвършенства и развива.

Микроблейдингът се изразява в рисуване на косъмчета в различни нюанси с видим 3-D ефект. Търси се максимално естествен вид, който се постига с ръчно и прецизно моделиране. С помощта на така нареченото „острие“, което прилича на скалпел и което се състои от няколко тънки игли, опитният специалист може не просто да върне естествената форма на веждите ви, но и да ги направи още по-красиви.

Продължителността на ефекта от микроблейдинга зависи от много фактори, но обикновено е в рамките на една година. След първата процедура се прави ретуш, с който се подсилва пигментацията.

При микропигментацията се работи с игла с една точка за оформяне на зоната и игла с три до пет точки за създаване на ефект на уплътняване. За разлика от микроблейдинга, тази процедура може да се използва не само за вежди, но и за очи, устни и дори за кожата на главата.

Микропигментацията има по-продължителен ефект от микроблейдинга, който не зависи от типа кожа. Докато микроблейдингът не се препоръчва на хора с много суха или мазна кожа, то при микропигментацията типът кожа няма значение.

Микропигментацията също така е по-безболезнен метод и отнема по-малко време.

Който и от двата метода да изберете, е добре да спазвате стриктно препоръките на специалиста, за да запазите по-дълго постигнатия ефект.