Степер или кростренажор?

степер

Степерът заема малко място и е сравнителено евтин, кростренажорът – действа по-ефективно, но пък има по-големи размери и е на по-висока цена.

Степер или кростренажор – въпрос, който много дами си задават, когато решат, че имат нужда от стягане на бедрата, седалищните мускули и прасците. И ако разполагате с достатъчно място и финансови възможности, вероятно ще изберете кростренажор? Степерът обаче има някои предимства, с който го превъзхожда.

И така, степер или кростренажор?

Нека първо разгледаме предимствата на степера, за да ви помогнем да направите добър избор. Този малък уред наподобява изкачването на стълби, като някои от моделите имат и допълнителни ластици за стягане на мускулите на раменете, гърба и ръцете.

Степерът е малък, можете да го вземете със себе си по време на почивката си и дори да се раздвижвате с него на работното място. Освен това, не се налага монтаж, работи се лесно с него и е на сравнително ниска цена.

Ако сте постоянни и го използвате поне 3,4 пъти седмично по 30 минути, ефект наистина ще има. Можете да изберете модел с допълнителни ластици, с който да тренирате и горна част. В зависимост от проблемната зона, можете да акцентирате на задните мускули на бедрата, на седалищните мускули или прасците.

Степерът също така няма различни програми за натоварване, работи с батерии и обикновено е за хора до 100 кг.

Кростренажорът несъмнено е по-сериозен уред, с който спокойно ще забравите за фитнес залата. С него можете да си направите сериозна тренировка и да се изпотите наистина добре. Той обаче заема повече място и е на доста по-висока цена.

Ако все пак това е вашият избор, обърнете внимание на килограмите на маховика, за да си осигурите нужното натоварване според вашите нужди. Уредът работи на ток, има различни програми и може да се използва от хора с тегло до 110-150 кг.

За начинаещи степерът е добра алтернатива, с която плавно да влезете в ритъм и да увеличите физическото натоварване. В случай че имате по-сериозни спортни цели, изберете добър кростренажор. Който и уред обаче да изберете, не забравяйте, че най-важни са постоянството и правилната им употреба.