Запушен канал – повикай експерт или опитай сам?

как се отпушва канал

Нещата лесно излизат извън контрол, когато един проблем бъде игнориран или неправилно третиран. Запушените канали често ни карат да правим точно това – правим се, че не ги забелязваме или прибягваме до всевъзможни домашни средства.

Запушен канал, слабо оттичане на водата в кухнята или банята, задръстени сифони? Случва се на всеки и то в най-неподходящия момент – по време на празниците, през почивните дни, когато цялата къща е пълна с гости.

Преди да посегнете към химическите препарати с неприятна миризма или уредите за почистване на канали обаче, определете сериозността на проблема.

Кога се налага да се обадите на опитните специалисти за отпушване на канали?

1.Труднодостъпни места

Повечето тръби се намират на труднодостъпни места, за които се налага използването на специално оборудване. В този случай далеч по-лесно е да потърсите съдействие за отпушване на канали от Kanlito.com, отколкото да губите време в безуспешни опити да се справите сами.

  1. Невъзможно оттичане на водата

Ако все още не се е получила „тапа” и тръбите, макар и слабо, все още източват, може и да успеете да разрешите проблема сами. Имайте предвид обаче, че запушването обикновено се влошава с времето, ако не бъде отстранено.

А ако каналите са напълно запушени,потърсете експертна помощ. Професионалистите разполагат със съвременна специализирана техника и безопасно ще локализират проблема и ще го отстранят.

  1. Попадане на рискови предмети в канализацията

Някои вещества могат да навредят трайно на вашата канализация. Когато става въпрос за обикновени отпадъци от домакинството, макар и неприятни, те могат да бъдат лесно отстранени. Други обаче могат да предизвикват сериозни щети и изкисват намеса от професионалист.

  1. Вашите опити да отпушите каналите не дават резултат

След като сте използвали целия си арсенал от домашни средства за отпушване на канали, е време да потърсите помощ от хора, които се занимават професионално с това. Те имат техника, която достига дълбоко във водопроводната система и могат лесно да разберат къде е запушването.

  1. Когато са запушени няколко канала едновременно

Ако водата в банята не оттича и едновременно с това е запушена и мивката ви в кухнята, вероятно става въпрос за по-сериозен проблем, с който не можете да се справи сами. Потърсете експертна помощ незабавно. Колкото по-бързо реагирате, толкова по-добре за вашата канализация.

Ако се доверите на експертите, те ще извършат инспекция на тръбите във вашия дом, ще ви предупредят за бъдещи водопроводни проблеми и нужда от ремонт, ще разберат какво причинява запушването на каналите и ще използват модерна техника за бързо отстраняване на повредата.

Не забравяйте, че докато вие се суетите около запушения канал и се чудите откъде да започнете с неговото отпушване, експертите вече ще са решили ефективно проблема.