Защо да изберете онлайн магазин за авточасти, вместо физически?

авточасти онлайн

Не е тайна, че пазаруването на авточасти онлайн става все по-популярно. Всъщност, според скорошно проучване, близо 60% от всички собственици на автомобили вече предпочитат да купуват своите части и аксесоари онлайн, вместо във физически магазин.

Съществуват редица причини за тази тенденция, но двете най-често срещани са удобството и цената. Нека разгледаме по-подробно всяка от тези причини:

Цена: В повечето случаи ще откриете, че купуването на авточасти онлайн е по-евтино, отколкото купуването им във физически магазин. Това се дължи на факта, че онлайн магазините нямат същите режийни разходи като тези на обикновените магазини, така че могат да прехвърлят икономиите върху вас, клиентите.

Удобство: Трудно е да се пребориш с удобството да пазаруваш авточасти от комфорта на собствения си дом. Можете да го направите, когато пожелаете, денем или нощем, и не е нужно да се притеснявате, че ще се борите с трафика или ще се разправяте с настойчиви продавачи. Може да разгледате различни предложения тук: shopauto.bg

Ако сте като повечето хора, вероятно не се замисляте много за това откъде купувате автомобилните си части. Вероятно просто се отправяте към най-близкия магазин, независимо дали е магазин за авточасти, универсален магазин или дори бензиностанция. Но спирали ли сте някога да се замислите дали получавате най-добрата оферта за вашите части? Ако не е така, може да плащате твърде много за частите си – а това не е добре нито за портфейла, нито за автомобила ви.

И така, защо трябва да купувате частите си от онлайн магазин за авточасти, а не от физически магазин? Ето четири основателни причини:

  1. Ще получите по-добра цена.

Когато купувате части онлайн, често можете да ги намерите на много по-добра цена, отколкото във физически магазин. Това е така, защото онлайн магазините нямат същите режийни разходи като физическите магазини – не им се налага да плащат за наем, комунални услуги, служители и т.н. Така че те могат да прехвърлят тези икономии върху вас под формата на по-ниски цени.

  1. Ще имате по-голям избор.

Когато пазарувате във физически магазин, сте ограничени до частите, които имат на склад. Но когато пазарувате онлайн, можете да избирате от много по-голям избор на части. Така че, ако търсите конкретна част или трудна за намиране част, е по-вероятно да я намерите онлайн.

  1. Можете да пазарувате наоколо.

Когато пазарувате онлайн, можете лесно да сравнявате цените между различните магазини. Така че, ако търсите най-изгодната оферта, можете просто да направите бързо търсене и да намерите магазина с най-ниска цена. От друга страна, ако пазарувате във физически магазин, сте приковани към цената, която предлагат – не можете просто да отидете на улицата до друг магазин и да видите дали няма по-добра цена.

  1. Можете да получите частите си по-бързо.

Когато поръчвате части онлайн, те често могат да бъдат изпратени директно до вратата ви. Така че не е необходимо да губите време в пътуване до магазина и да ги взимате. А ако се нуждаете от частите си в спешен порядък, често можете да изберете ускорена доставка и да получите частите си още по-бързо.

Това са четири основателни причини да купувате авточасти от онлайн магазин вместо от физически магазин. Разбира се, има и други причини – като възможността да пазарувате 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и да получавате експертни съвети от представителите на отдела за обслужване на клиенти. Но тези четири причини би трябвало да са достатъчни, за да ви убедят да опитате онлайн пазаруването следващия път, когато ви трябват авточасти.