Малка спалня – не е предизвикателство

обзавевждане на малка спалня

Днес имате възможност да изберете подходяща декорация за малки спални, тъй като на пазара се намират безброй варианти за мебели, цветове и облицовки, които да използвате. Разбира се, трябва да подходите внимателно като изберете студени цветове за стените ви, елегантно осветление и не на последно място спално бельо в пъстри разцветки.

Имайте предвид, че малката спалня е по-трудна за декориране, отколкото голямата. Това се получава така, защото в малките помещения е сложно да вместим всички предмети и мебели, които ни помагат в ежедневието. Ако все пак се опитаме, то спалнята ни ще изглежда претрупана, а пространството, с което разполагаме ще се ограничи до минимум.

Ето защо в тази статия ви предлагаме няколко подхода, които биха могли да дадат добри крайни резултати, за да се насладите на желания интериор, включващ пълни удобства.

В началото ви препоръчваме да използвате латекс за стените и тавана. Студените цветове са за предпочитане, дори и да заложите на тапети. Нюансите на синьото и зеленото са подходящи за боядисване на стаята и те ще ви гарантират подходящата атмосфера, която предразполага към пълноценна почивка и тотален релакс. Таванът обикновено е бял, но и това зависи от вас.

Вижте също: Тапети или декоративна боя/мазилка за стените

Осветлението не бива да се натрапва по никакъв начин. То е от съществена важност, тъй като ви осигурява романтика, спокойствие, видимост и интериор ефект, от който да сте доволни. Поставете осветителни тела (аплици, полилеи и др.) в компактен размер подходящ за спалното помещение. Лампите могат да бъдат вградени в стената или да се скрият над гардероба ви.

Не забравяйте, че ако искате да получите чувство за повече пространство, е желателно да инвестирате в компактна мебелировка за спалнята. Купете легло, чийто шкафове са под него, за да запълните мястото, което в противен случай ще събира праховите частици. Малките гардероби са добро решение, понеже няма нужда да оставяте свободни закачалки и/или рафтове. Използвайте капацитет, който да отговаря на дрехите, с които разполагате.

Вероятно най-важния съвет, който бихме могли да ви дадем, е да бъдете подредени. Множеството разхвърляни дрехи ви притиска и създава дискомфорт водещ до излишно напрежение или нерви. Употребете свободното си време най-рационално и сложете в ред спалнята, за да отговори тя на очакванията ви.