Завеси или щори у дома?

Щори или завеси вкъщи

Ако се чудите дали да заложите на ефектни завеси или да бъдете практични и да изберете щори, трябва да прецените предимствата и недостатъците им.

Завеси или щори? Обикновено си задаваме този въпрос, когато приключим с ремонта на новото си жилище. И ако то е първият ни самостоятелен дом, дилемата може да бъде наистина трудна.

И така, нека се опитаме да ви помогнем в този не лек избор, така че накрая да вземете правилното решение. Добрата новина е, че каквото и да решите, винаги може да промените решението си и в крайна сметка да се обзаведете и с двете.

Завеси за повече уют, непринудена атмосфера и удобство

Ако смятате завесите за демоде, може би е време да преразгледате мнението си за тях. Правилно подбрани те могат да направят помещението модерно, стилно и уютно. Завесите имат много предимства, които ги превръщат в класиката сред декорациите за прозорци.

За завършен вид на помещението определено ще допринесат красивите и съобразени с интериора завеси. Те правят стаята по-уютна, елегантна и светла. Благодарение на разнообразието от материи и цветове, можете лесно да изберете най-подходящите. Може да се опитате да ги комбинирате със стените, за постигане на максимално удовлетворение от визията.

Ако смятате, че щорите не са достатъчно декоративни и ви носят „офис“ атмосфера, заложете на завеси. Те изискват малко повече поддръжка от щорите и е желателно да бъдат съобразени с наличието на домашни любимци или малки деца. В случай че се притеснявате от инциденти, можете винаги да ги подкъсите.

Новите текстилни изделия вече могат да се похвалят с UV филтри, отразяване на топлина и светлина и куп други екстри.

Друго преимущество на завесите пред щорите е тяхната гъвкавост, тъй като можете да ги позиционирате индувидуално. Те предлагат добра защита от отблясъци. Не се налага и да плащате за монтаж, защото лесно можете да се справите сами с поставянето им.

Щори – добра изолация, здравина и устойчивост

ЩориВъпреки че има много аргументи в полза на завесите, щорите са предпочитани от много хора. Те подобряват климатичния баланс, като предлагат добра топлоизолация – пропускат малко топлина през лятото и малко студ през зимата.

Алуминиевите щори са здрави, устойчиви и практични. Те се поддържат лесно, предлагат регулиране на светлината и са напълно достъпни.

Не забравяйте и че в различните стаи можете да изберете различни решения.