Гумени или мокетни – как избирате най-добрите стелки за кола?

стелки за кола

Не бихте помислили, че това е детайл, който има толкова голямо значение, но след като имате кола и закупите гумени стелки с лошо качество, разбирате, че изборът на стелки за автомобили не е нещо за пренебрегване. Гумените стелки може да ви създадат много неудобства, ако не са качествено производство, но дори и текстилните стелки също могат да създадат неудобства, ако не задържат влагата както трябва или ако не са толкова здрави, колкото очаквате.

Дори и да изглежда маловажна покупка, ние ви препоръчваме да обърнете внимание на всеки детайл, когато купувате гумени или мокетни стелки за кола, защото ако направите покупка с лошо качество, това ще бъде изключително неприятно.

Какво трябва да имате предвид, когато купувате комплект стелки за кола?

На първо място, трябва да вземете предвид неговата полезност. Уверете се, че има всички необходими елементи срещу мръсотия и влага и че ги задържа и елиминира възможно най-добре.

Миризмата също е изключително важна. Има много гумени стелки за автомобили, които излъчват почти непоносима миризма. Но има и варианти на такива стелки, произведени от производители като Petex Германия, които нямат миризма и успяват да отговорят на всички изисквания с летящи цветове. Поради тази причина производителят е изключително важен. Никога не купувайте безименни изтривалки и се опитайте да се съсредоточите върху известни марки, които могат да гарантират вашето качество.

Дизел или бензин? Как да изберем двигателя, който ни подхожда?

Важна е и естетическата част. Както при гумените стелки за автомобили, така и при пресите за автомобили можете да намерите много голямо разнообразие от форми и десени. Пресите дори предлагат много по-голямо естетическо разнообразие, защото са много по-гъвкави, когато става въпрос за цветове и конструкция.

Какво е предназначението на автомобилните стелки?

Независимо дали ще изберете гумени стелки или преси за автомобили, основните им цели са едни и същи:

Предпазват от петна и течности. Колкото повече се използва една кола, толкова по-вероятно е тя да страда от петна от храна или други предмети. Също така е много вероятно в даден момент в колата да се налее кафе, чаша сок или друга течност. Благодарение на конструкцията с високи бордюри, постелките предпазват от тези елементи;

Предпазват от мръсотия. Ако петната могат да бъдат избегнати, мръсотията, причинена от краката, пълни с прах и кал, не може да бъде избегната. Това е една от основните причини, поради които трябва да изберете комплект стелки за кола, независимо дали става дума за гумени стелки за кола или мокетени стелки за кола;

Гумени стелки за кола или мокетени стелки за кола?

Това е въпрос, който всеки шофьор си задава. И двата се предлагат на пазара в хиляди варианти и предлагат, поне привидно, едни и същи предимства. Ако анализираме по-задълбочено обаче, се откриват някои разлики.

Хибрид или plug-in хибрид

Гумени стелки за кола

Изработени са от индустриален каучук и предпазват интериора на автомобила от различни елементи, като мръсотия и влага. Като цяло гумените стелки се възползват от по-висок гумен бордюр, който елиминира възможността за изтичане на вода в колата. Има голямо разнообразие от гумени стелки за автомобили, произведени от стотици компании по целия свят.

Ако обаче се желае специално качество, то трябва да се избере за стелки Petex или препоръчани от производителите на автомобили стелки. Разликата между стелки Petex и тези, които се срещат на пазара, произведени от no name марки е доста голяма. Те са особено устойчиви, нямат импрегнираща миризма на каучук и въпреки малко по-високата цена имат отлично съотношение качество/цена. Освен това те са направени по такъв начин, че да пасват перфектно на всеки автомобил.

Мокетни стелки за кола

Ако искате специален външен вид в колата и удобство за краката, можете да изберете мокетни стелки за кола или преси за кола. Изработени са от здрав найлон и имат ролята да създават меко пространство за краката. Те могат да имат и много по-силна естетическа роля от гумените стелки, тъй като се предлагат в различни цветове, различни размери и различни модели. Един от най-големите производители на мокетени стелки за автомобили е и Петекс Германия, който предлага отлични решения в това отношение.

Затова изборът може да бъде всякакъв, но трябва да вземете предвид какво искате от една стелка и качеството, което представя.