Ярки или „убити“ цветове на стените?

какви цветове за стените

Семплите неутрални цветове на стените създават шикозна, елегантна атмосфера, а ярките – носят настроение, освежават помещението и разчупват скучното ежедневие.

 Ярки или „убити“ цветове на стените?

Вероятно всеки от нас се изправя пред този въпрос, когато реши, че е време за освежаване на дома или закупи ново жилище. На пръв поглед изглежда лесно да вземем решение, но изборът става наистина труден, когато искаме да постигнем нещо наистина впечатляващо.

Ярки цветове за повече топлина, настроение и положителна енергия

Знаете ли, че червените стени ви носят усещането, че температурата в стаята е с 4 градуса по-висока?

А ще повярвате ли, ако ви кажем, че жълтите стени стимулират ума и ви помагат да вземете най-добрите решения?

Розовите и лилави нюанси пък ви настройват романтично и ви правят по-жизнени.

Ако търсите промяна в живота си и имате нужда от нещо различно, започнете от стените в дома. Изберете ярки цветове за повече енергия и настроение и ги съчетайте в подходящи комбинации. Следвайте златното правило – не повече от 3 цвята в помещение, като включвате и завесите/щорите.

Имайте предвид че светлите цветове ви осигуряват пространство, по-тъмните стени с по-светъл таван визуално увеличават височината им. Студените тонове сякаш отдалечават стените една от друга, а колкото по-тъмни са нюансите, толкова по-елегантно и стилно изглежда помещението.

Семпли цветове за спокойна атмосфера, сигурност и релакс

Ако след тежкия работен ден си мечтаете единствено да избягате от реалността и да се потопите в блаженно спокойствие, изберете меки, естествени цветове за стените в дома си. Те излъчват спокойствие, създават приятна атмосфера и ви носят баланс.

Освен това, семплите цветове са прости, елегантни и винаги актуални. Те се съчетават лесно с мебелите,  позволяват им да изпъкнат и ви дават повече свобода в избора им. Не се притеснявайте, че ще изглеждат скучни или мрачни, защото неутралните тонове могат да бъдат изненадващо елегантни и раздвижени.

Бонус съвет: Ако не сте сигурни в избора на ярък цвят, заложете на неутрални тонове. Винаги можете да добавите ярък акцент, който да освежи помещението.